Atletiek                   avgm-logo-desktop.png     

 

Atletiekvereniging Generaal Michaëlis (GM)

Beste kinderen en natuurlijk ook ouders,

We verdelen op basis van leeftijd de groep in tweeën.
De jongsten van tussen de 4 en 6 jaar, gaan 6 weken meetrainen met de reguliere Bambie atleten die op dat moment trainen.

Voor de oudere pupillen (7 t/m 12 jaar) willen we op een leuke speelse manier alle atletiek onderdelen behandelen, daarbij proberen we om de verschillende onderdelen op een leuke maar wel op de goede manier aan te leren, dus zoals het op de wedstrijden moet (dus volgens de regels).

Tijdens de kennismakingscursus Atletiek kunnen jullie in zes trainingen/lessen kennis gaan maken met verschillende atletiekonderdelen zoals bijvoorbeeld sprint, hoogspringen, verspringen, balwerpen, kogelstoten en wat langere afstand lopen .

De laatste les gaan we een circuit doen waarbij alle onderdelen die we geleerd hebben aan bod komen.

Bij GM kun je na de schoolsport lessen aan atletiek doen op een recreatieve trainingstechnische wijze, op een wedstrijdgerichte manier maar ook op top niveau. Bij de jongste pupillen ligt de nadruk op bewegen en plezier. Als je wat ouder bent, gaan we vooral trainen op techniek en zorgen we ervoor dat je nog beter wordt. Atletiek is een sport die interessant is van 5 tot 95 jaar!

Bezoek ook onze webpagina www.avgm.nl eens als je meer wilt weten over GM en wat we zoal doen.

De atletiekbaan kun je vinden aan de Gildelaan 2 in Best.

De schoolsportlessen vinden op de woensdagmiddagen plaats van 15:00 uur tot 15:45 uur.

INFO: www.avgm.nl