fitness-2.png Gym Vereniging Best Gymvereniging Best

                    dans1.jpg                                  gymnastiek.jpg

Kleutergym Turnen en Jazzdans

Gymnastiek

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht bij de kleutergroepen.

Ondanks het speelse karakter, worden er ook al enkele turnvormen geoefend zoals:

koprollenbalanceren, coördineren.

We gebruiken regelmatig toestellen.

Kinderen werken al aan gerichte oefenstof.

Doe tijdens de kennismakingcursus het zelfde aan als bij de schoolgymnastieklessen, lekker luchtig en gemakkelijk zittend.

Turnen meisjes/jongens
 

Veel kinderen vanaf 6 jaar vinden het heel leuk om te gymmen.

Het is een veelzijdige sport, waar kinderen veel profijt van kunnen hebben. Vanaf 6 jaar wordt er op deze groepen veel aandacht besteed aan het zgn. toestelturnen: lange mat, brug ongelijk, balk, trampoline, ringen en kastspringen.

Lessen beginnen met een warming-up. Dit kan bestaan uit oefeningen, loopvormen of een spel.

Vaak wordt ook het einde van de les afgesloten met een spelletje. Tijdens de lessen werken we met gerichte oefenstof. Deze wordt jaarlijks getoetst bij de vaardigheidseisen. Ieder jaar gaan weer zo’n 250 zenuwachtige kinderen op examen (dit is geen verplichting overigens).

Naarmate de leeftijd vordert, is er een groter onderscheid te maken in het jongens en meisjes turnen. Het grootste verschil zijn de toestellen. Jongens turnen net zoals meisjes op de lange mat, ringen en kast. Daarnaast leven zij zich uit op de gelijke brug en rekstok. En jongens gaan natuurlijk ook niet op een balk staan! Ook voor deze groepen geldt de mogelijkheid om één keer per jaar op examen te gaan.
Gymnastiek Vereniging Best is een van de weinigen in de regio, die een bloeiende (zo niet bruisende) afdeling jongens/heren heeft. Turnen heeft zeer ten onrechte de naam een meisjessport te zijn. Dat dit zeker niet het geval is, wordt wel duidelijk als u zelf eens proeven met de schoolsportkennismakingscursus gedurende 6 weken.

Doe gemakkelijke kleding aan, bv je gymkleding van school.

JAZZDANS GAAT IN HET NAJAAR 2015 NIET DOOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jazzdans

Bij Gymnastiek Vereniging Best gaat het in eerste instantie om het plezier in dans. Uiteraard proberen we de leden de basistechnieken van dans bij te brengen maar er is geen bepaald niveau nodig om te komen dansen. De danslessen die gegeven worden zijn verdeeld in diverse leeftijdsgroepen (vanaf 4 jaar tot 60+) en allerlei soorten dans komen aan bod. Je moet hierbij denken aan jazzdans met invloeden van modern, hip hop en streetdance. Het zijn danslessen voor iedereen en omdat de contributie laag is, zijn de danslessen ook nog eens betaalbaar. In deze tijd is dit zeker een pre.

INFO: www.gvbest.nl