“Passie voor dans!”, de drijfveer van In2Dance in Best: een jonge, ambitieuze en levendige dansschool met veel persoonlijke aandacht voor de dansers.

Ben je 3 jaar en heb je al een passie voor dans of ben je 50 plus en wil je fit blijven? Alles kan, iedereen is welkom! Je kan een uurtje per week dansen voor het plezier maar ook wedstrijddansen of jezelf voorbereiden voor een dansacademie. Door ons uiterst enthousiast en bekwaam docententeam, doceren we in verschillende stijlen op alle niveaus !

Naast onze reguliere lessen organiseren we ook workshops, kampioenschappen, een filmavond en natuurlijk jaarlijks een kerst/of eindvoorstelling. Hét hoogtepunt van het jaar!

In2Dance =
2 dansstijlen op hoog niveau: Moderne dans en Hiphop
2-voudige ontwikkeling van de kinderen: fysiek en emotioneel

 

Mini’s 1
(Peuter-kleuterdans: 3j-4,5j)

In deze les maken we spelenderwijs kennis met dans. De basisbeginselen worden aangeleerd door middel van thema’s en bewegingsverhaaltjes. Dit alles in de belevingswereld van het kind met de nadruk op dansplezier!

Mini’s 2
(Kleuter-kinderdans: 5j-6j)

In de belevingswereld van de leerling worden de basistechnieken van dans bijgebracht. In deze les gaan we ook werken aan onze houding en muzikaliteit. Daarnaast speelt eigen creativiteit een grote rol, gecombineerd met veel passie en plezier!

Kidswing

Tijdens onze Kidswing lessen worden meerdere technieken aangeleerd. Zowel streetdance als de basis van jazz en hiphop worden op een leuke manier aangeleerd. Op deze manier krijg je een allround dans vorming waar je later nog alle kanten mee uit kunt! Dansplezier staat nog steeds voorop!
Wij bieden aan: 

 • Kidswing 1 (schooljaar groep 3)
 • Kidswing 2 (schooljaar groep 4) 
 • Kidswing 3 (schooljaar groep 5)

 

Jamkids

Deze lessen gaan door in dezelfde lijn als de Kidswing lessen, al worden deze lessen wel steeds stoerder van karakter. Je leert met veel passie en fun de stijlen streetdance en hiphop. Lekker knallen dus!

Wij bieden aan:

 • Jamkids 1 (schooljaar groep 6)
 • Jamkids 2 (schooljaar groep 7)
 • Jamkids 3 (schooljaar groep 8)

 

Modern kids
(8j-11j)

Moderne dans wordt al een hele tijd gedoseerd bij In2Dance. Deze stijl vormt immers de basis onze demo, selectie en voorselectie groepen. Deze dansstijl is enorm in populariteit gestegen de laatste jaren, in moderne dans kan je immers al je gevoel en danspassie kwijt! Door stijgende interesse bij kinderen voor moderne dans, biedt In2Dance nu ook Modernkids aan. Deze lessen hebben een technische basis (ook voor een deel klassiek ballet), dus voor kinderen met meer ambitie in dans biedt deze stijl ook een hele goede aanvulling op de Kidswing en Jamkids lessen. In de choreografieën wordt de nadruk gelegd op verbinding, vloerwerk en ruimtelijk en vloeiend bewegen en tenslotte… gevoel!

Hiphop boys & girls

Vanaf 6 jaar hebben we verschillende groepen die ook meer op jongens gericht zijn. Jongens bewegen graag en daarom worden ze in deze les fysiek heerlijk uitgedaagd. Ook stoere meiden die echt hiphop willen leren, zijn meer dan welkom! Het is een stoere les waarin je kracht, timing, tricks en flow worden geleerd. Je beschikt dus best over een hoop energie! 

HipHop is een stoere, krachtige en strakke manier van dansen die er heel indrukwekkend uit kan zien. Door de vele formaties is het echt een teamsport.

Videovoorbeeld (13 jaar): https://www.youtube.com/watch?v=A9Ic-jmUJVM

Musicalklas

Musicaldans is een verzamelnaam voor alle stijlen van dans die worden gebruikt in musicals. Jazz en showdance zijn de basis, maar denk ook aan bijvoorbeeld tapdance en Broadway.
Je gaat in deze les ook heel erg met uitstraling aan de slag. Er is zelfs speciale aandacht voor het ontwikkelen van je acteer skills.

Dit is een hele vrolijke en energieke stijl en we raden aan om deze te combineren met musicalzang.
We werken in de lessen steeds rond een musical-thema en laten onze dans en zang vervolgens zien in meerdere toonmomenten.

Sinds kort biedt In2Dance ook musicalzang aan.
De kinderen/jongeren leren hier zingen in groep, maar werken ook aan trio’s, duo’s en solo’s.
Musicalzang en musicaldans zijn sterk met elkaar verbonden. Zo werken de dansers/zangers steeds in beide lessen rond hetzelfde thema/dezelfde musical.
Het resultaat laten we zien in toonmomenten doorheen het jaar.

Klassiek ballet

Klassiek ballet wordt sinds een paar jaar ook bij In2Dance aangeboden: als zelfstandige dansvorm maar ook als ondersteuning voor andere dansvormen. Met klassiek ballet concentreer je op technische ontwikkeling, lichaamshouding en elegantie. De klassieke les bestaat uit oefeningen aan de barre, lenigheidsoefeningen en een danscombinatie.

Sinds 2017 hebben we klassiek ballet vanaf 7 jaar. Er zijn 3 groepen: Kids, beginners en semi gevorderden. Voor de gevorderden geven we nu ook een les spitzen.

 

Dance & Fiësta

Deze les is echt een work out! Doormiddel van combinaties (variërend van streetdance tot latin) op opzwepende muziek, werk je op een aangename manier aan je conditie. In 9 à 10 weken worden de danscombinaties aangeleerd door onze super enthousiaste docenten! Na drie lessen zal je merken dat je de verschillende danspatronen makkelijker oppakt. Daardoor neemt de intensiteit van de training vanzelf toe. De les heeft een hoog FUN karakter en een heerlijk tempo. Wil je aan je lichamelijke en geestelijke fitheid werken? Dan is dit jouw les!!

Ook opengesteld voor jong volwassenen (Teens vanaf 16jaar) en naast woensdagavond ook op zaterdagochtend!

Moderne dans

Wil je helemaal opgaan in een dans? Je gevoelens en emoties uiten doormiddel van dans? Langgerekt en sierlijk bewegen alsook laag bij de vloer? Word je geraakt door mooie muziek en wil je een publiek kunnen ontroeren met jouw bewegingen?
Dan is moderne dans echt jouw stijl!

Vroeger was deze stijl doorgaans minder bekend dan bijvoorbeeld hiphop. We zijn blij dat dansprogramma’s op televisie zoals “So you think you can dance” deze stijl hebben doen leven bij het grote publiek.

Deze stijl bieden we aan voor 

 • Kinderen vanaf 8 jaar: Modern Kids
 • Jongeren vanaf 12 jaar: Modern 1 en Modern 2
 • Volwassenen en jongeren met een gevorderd niveau: Modern advanced
 • Geselecteerde teams: Pré-selectie C, B en A, Voorselectie, Selectie en Demo

 

Moderne dans is een technische en sierlijke dansstijl die bedoeld is om met emotie te dansen en

een publiek te ontroeren met jouw bewegingen.

Videovoorbeeld (16 jaar): https://www.youtube.com/watch?v=vdldk068bvg

Streetdance/hiphop

Popping, locking, crumping, whacking en jaja … twerking. Allemaal onderdelen van Street-dance/hiphop. Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat.. Deze stoere, krachtige manier van dansen kan er heel indrukwekkend uitzien! Daarom leent het zich ook goed als stijl voor danswedstrijden. We werken in deze lessen aan strak bewegen, kracht, muzikaliteit en flow. Wil je leren dansen? Dan is dit een toegankelijk steil om mee te beginnen.

Wij bieden aan:

 • Streetdance 1
 • Streetdance 2
 • Streetdance 3