Jeugdcircus Jongleers

 

Circus Jongleers verzorgt al sinds 2004 circuslessen in de gemeente Best. Het jeugdcircus van Best bestaat uit een aantal vrijwilligers die met veel passie wekelijks voor de kinderen klaar staan. De positieve invloed die het circus ons zelf in ons leven heeft gegeven, willen we graag overdragen op de nieuwe generatie.

Deze sport- en cultuuractiviteit biedt meer dan alleen een wekelijkse tijdsbesteding. Kinderen krijgen bij ons de kans om zich, op hun eigen tempo, te ontwikkelen.

Door de vele verschillende disciplines is er voor iedereen wel een onderdeel waarin ze kunnen uitblinken. Daarnaast wordt er zowel gezamenlijk als individueel getraind, wat maakt dat zowel kinderen die houden van de groepsdynamiek als kinderen die liever wat meer op zichzelf zijn zich comfortabel kunnen voelen binnen ons jeugdcircus.

Het doorzettingsvermogen wordt regelmatig op de proef gesteld, maar deze wordt ook meer dan beloond bij het behalen van een gesteld doel. Eén keer per jaar wordt er tijdens het Wintercircus groots uitgepakt met een weekend vol shows, waarin de kinderen hun kunsten kunnen laten zien.

Tijdens de schoolsportcursus Circus:

maak je in de eerste vier lessen kennis met de verschillende circusonderdelen zoals bijvoorbeeld jongleren, diaboloën, eenwielrijden, ballopen, acrobatiek en nog veel meer. De vijfde les staat in het teken van het oefenen voor de show, want tijdens de zesde en laatste les treden de schoolsport kinderen zelf op voor de ouders!

Voor meer informatie: www.jongleers.nl.